DEVE TABANI




Backster 'i tanımayan var mıdır ? 
Bilmiyorum.
Fakat yalan makinası mucidi olduğunu söylediğimde aklında bir şeyler canlanacağını tahmin ediyorum...
Çoğu insanın sahip olmak isteyeceği süper güçlerden biri ; zihin okumak.
Peki bunu yapan herhangi bir canlı var mıdır etrafımızda ?

Deve Tabanı ?

Backster poligraf cihazı üstünde çalışırken cihazı bitkiler üstünde denemeye karar verir.

Elektrotları alır ve en yakınında duran deve tabanı'nın yapraklarına bağlar. Suladığında herhangi bir değişiklik olup olmadığına bakmak ister herhangi bir cevap alamaz. 


Yalan makinası insanlarda heyecan ve gerilimle katalizlendiğinden bitkiye de aynı duyguları yaşatmaya çalıştı. Bitki'nin yapraklarını yakmayı aklından geçirdi ve kibrit almak için odadan çıkıp geri döndüğünde cihazda ani dalgalanmalar olduğunu gördü. Yakmak fikrini aklından geçirmesi ibreyi çılgına çevirmeye yetmişti.

Deve tabanı düşüncelerini okumuş olabilir miydi ?

Backster bu deneyde elde ettiklerinden sonra bir dizi farklı deneye bitkileri tabi tutmuş ve bir diğer ilginç deney olan 'Katil Kim ' deneyini başlatmıştır.

Bu deneyle bitkilerin algı yeteneklerini keşfetmek istemişti.

İçlerinden birinde bitkiye zarar verme talimatı olan altı kağıt 6 öğrenciye rastgele dağıtılır ve odaya 2 bitki bırakılır.
Deneyin yanıltıcılığını minimuma indirmek için görevler saklı tutulmuştu. ( matematikçi Wilhelm von Osten'dan hatırlayacağın gibi ya da Akıllı Hans adıyla ünlenen atından , vücut dili ya da beden sinyallerinin deneyin yanıltıcı olmaması adına önceden katilin kim olacağını kimse bilmemeliydi.. katil dahil. )

Odaya giren katil öğrenci içeri girip kağıdı açana kadar hiçbir şey bilmeyecekti ve ardından bitkilerden birini yakıp, ezdikten sonra sessizce odadan çıkacaktı.

Deney tamamlandıktan sonra...,

Bacskter odaya girdi ve ardından tek tek deneye katılan öğrenciler içeri girdiler. Diğer beş öğrenciye hiç tepki vermeyen şahit bitki , gerçek suçlu yanına yaklaştığı her an cihazın ibresini deli gibi hareket ettirdi.

Yani aslında Backster'e göre bitkilerin düşünceleri algılama özelliklerinin ötesinde hafızaları da vardı...

Ne kadar doğru olduğu günümüzde tartışma konusu olsa da vejeteryanların takip etmesi gereken kritik bir konu olduğunu düşünüyorum. Zira onların ruhu olmadığı için yenebileceklerinden bahseden insan prevelansının artışından muzdarip olabilirler...

(Not : Fruitarian değilim. Omnivorum! )


Bu araştırmalar, haberler ve makaleleri okurken derlediğim yazının eşliğinde  buraya göz atabilirsin.

Yorumlar

  1. ama ben şimdi bitkilere karşı daha da duygusal olacağım =( bir de zemin siyah, font beyaz gözlerimi mahvetti !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HAKLISIN ! tasarımı ayarlayamadım henüz yapacağımm =)

      Sil
    2. Yaptimm sonsuuuuzcum nasıl olmuş ??

      Sil
    3. Güzel olmuş, "devrik gözlerle baygın bakan yampirik ağızlı emoji" ne yazılarımı okuyorsun ne yazı yazıyorsun, sanırım artık başka uğraşların var.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AEDEN

ŞARLO

OLAY KARNABAHARDA !